Јовановић-Шеварлић : У Скупштини Маје Гојковић „Плава гробница“ је непожељна док Вучићем Запад брише ноге! (ВИДЕО)

Гости најновијег „Политикона“ аутора и водитеља Данила Тврдишића били су наш најпознатији агроекономиста и нестраначки народни посланик проф. др Миладин Шеварлић и др. Милош Јовановић, председник ДСС.

миладин шеварлић
Проф. др Миладин Шеварлић у разговору с водитељем Тврдишићем

Говорећи о скандалу у Скупштини када га је Маја Гојковић избацила због слике „Плава гробница“ коју је покушао да унесе, Шеварлић каже: “Нажалост, ту слику нисам успео да унесем, иако по пословнику не постоји сметња да унесем слику. У Скупштини је излагана, то јавност добро зна, копија слике девојке која нага лежи на столу прекривена храном да би глумила шведски сто, да се послуже некакви политичари односно политиканти. То није сметало председници Скупштине да забрани приказивање такве слике, а сметало јој је да прикажем „Плаву гробницу“. Нечија савест очигледно није мирна“.

Настављајући своје обраћање о томе да држава чији је народ поднео убедљиво највеће жртве у току Првог светског рата није организовао ниједну респектабилну прославу поводом 100. годишњице, Шеварлић констатује:

“ Очекивао сам да ће они који воде рачуна о угледу Србије, уместо да славимо издаје, да ће барем у години јубилеја сто година од победе у првом светском рату сазвати једну свечану седницу у којој ће бити председник државе, на којој ће бити комплетна Влада, на којој ће бити амбасадори свих земаља акредитованих у Србији и представници потомака ратника и добровољаца у првом светском рату… Нажалост, ништа од тога није било.“

миладин шеварлић
Доцент др Милош Јовановић, председник ДСС

Милош Јовановић, председник ДСС, говорећи о бламажи Александра Вучића у Паризу, када је Александар Вучић, и поред вијорења заставе тзв. Косова, ипак присуствовао свечаној церемонији, поводом стогодишњице од завршетка Првог светског рата, указује:

“Када се према себи понашате као да сте крпа, тако се са стране према вама понашају и бришу о вас ноге. Оно што се десило Александру Вучићу, да су га ставили на споредну трибину са чистачицама, није проблем што је то био он као он, проблем је то што је он тамо био испред републике Србије. Остаће забележено за вијек и вијекова да је на стогодишњици, која неће бити још једном, стогодишњица је на сто година, да је председник, представник Срба и српског народа био бачен међу шерпе, метле, међу крпе заправо. То је страшно“.

миладин шеварлић
Др Милош Јовановић

Говорећи о продаји ПКБ-а Ал Дахри Шеварлић наглашава:“ То је скандалозно! Прво по поруци коју смо послали да највећи уређени земљишни комплекс, као, није економски „самоодржив“. Друго, стратешки: поред тржишта од два милиона потрошача ви седамнаест хиљада хектара најуређенијег земљишта у Србији поклањате. Дакле, не продајете, него поклањате!

Ову суму новца је држава Србија могла добити по основу закупа за само 15 година издавања у закуп по цени од 400 евра по хектару што би сваки банатски или сремачки паор платио за тридесетогодишњи закуп. Значи израчунајте 17000 хектара пута 400 евра пута 15 година то је приближно 102 милиона евра. За 105 милиона евра је продат!

миладин шеварлић
Проф. др Миладин Шеварлић

У емисији се говорило о протесту жутих прслука у Француској, о већинском изборном систему као јединој алтернативи страначком лудилу, колонијалном статусу у који све дубље упадамо…

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.