ИЗВРЕЂАО НАШЕ ХЕРОЈЕ! Шиптарски посланик тврди да је био на Кошарама: Чим смо напали српски командир је ПРВИ ПОБЕГАО!

0

Члан такозваног косовског парламента, и некадашњи припадник терористичке организације ОВК, Антон Чуни, испричао је своју верзију битке која се одвијала на Кошарама.

антон чуни
Антон Чуни / Фото: Youtube printscreen

Члан такозваног косовског парламента, и некадашњи припадник терористичке организације ОВК, Антон Чуни, испричао је своју верзију битке која се одвијала на Кошарама.

Антон Чуни, који је наводно током рата 1999. године био на Кошарама, рекао је да је после напада ОВК на снаге Југославије, командир српских снага први побегао и оставио војнике на милост и немилост, пишу приштински медији.

Како је рекао о бици која се одвијала на граници, од првог дана су снаге ОВК постигле превласт над територијом.

битка на кошарама
Кошаре / Фото: Приватна архива

– Од првог дана смо створили предност. Они нису то очекивали. Фактор изненађења је кључан у рату. Било је и раније припремљених залиха, али су биле ограничене. Када смо почели, имали су представу да се ради о провокацији. На почетку, иако су прислушкивали, командир је акцију назвао маневром, али после неколико сати када су се нашли под опсадом, схватили су озбиљност ситуације – рекао је Чуни током гостовања на телевизији.

– Наредног дана, када су неке од њихових снага пробале да се пробију, нису успели. Онда је настала деорганизација, губитак вере. Њихов командир је први побегао, остављајући војнике на милост и немилост – рекао је Чуни.

Битка за Кошаре главни је обрачун који је водио 1999. године на тлу, током НАТО агресије.

антон чуни
Рамуш Харадинај, ОВК / Фото: Фејсбук

Јединице војске Југославије зауставиле су продор Албанаца, НАТО снага и косовских Шиптара на Косово, све време под НАТО бомбама.

Коха / Ало

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.