Мигранти, војни обвезници, се смештају по Србији! – Синиша Тодоровић (Видео)

Због наглог и неконтролисаног прилива илегалних миграната, забринути грађани Сомбора су организовали мирне протесте и захтевали реакције свих надлежних органа, те доношење системских решења мигрантског проблема.

синиша тодоровић

У Сомбору постоји прихватни центар за мигранте у коме има нешто мање од 100 лица, махом породица с децом и они не представљају проблем. Узнемирење грађана је резултат доласка великог броја миграната без дозволе боравка и због чињенице да се ради искључиво о мушкарцима војничке доби.

Под притиском грађана, полиција је, у сарадњи с комесаријатом, одвезла њих 700. Локална самоуправа, покрајинска и државна власт нису реаговале на захтеве, како би се системски обезбедила заштита личне и имовинске сигурности грађана. У отвореном писму председнику Србије, подсетивши га на чињеницу да је народ његов послодавац, наш гост, Синиша Тодоровић захтевао је одговор о броју и структури миграната у Србији (старост, пол, земља порекла, породични статус), такође да грађани буду обавештени да ли је извршена поуздана идентификација мигрантске популације, њихова безбедносна провера и здравствена контрола, као и да обавести грађане о свим одлукама државе у вези пријема, боравка и потенцијалног насељавања миграната у Србију.

Водитељ и аутор емисије Миодраг Мишко Станковић у разговору са својим гостом

У захтеву је такође тражено да се народ упозна о плановима миграната који се налазе у Србији у вези с њиховим даљим кретањем и, последично, о динамици затварања прихватних центара.

Српски народ је познат по хуманости, али она не сме да се злоупотреби како би се угрожавала безбедност грађана и мењала демографска структура српског друштва и идентитет српског народа.

Док Грчка смањује мигрантски притисак, председник Србије доноси одлуку да прими део миграната из те земље, уз објашњење да се ради само о деци.

Свакако да треба помоћи деци, али то не сме бити изговор за масован прилив нових миграната свих узраста.

То је разлог више да народ добије информације о структури мигрантске популације, укључивши и ону која ће доћи из Грчке.

Тодоровић је изразио узнемиреност поводом чињенице да нова законска решења о социјалним доприносима предвиђају смањење пореског оптерећења рада, за новонасељене раднике у Србији, у износу од 70%.

То јасно указује на намеру власти да стимулише запошљавање миграната и њихово насељавање.

Када ће председник да нам достави прецизне податке о броју миграната у Србији: Синиша Тодоровић

„Треба имати на уму узроке организованих мигрантских кретања која извесно чине део глобалистичке агенде измене демографске слике европског континента и идентитета европских народа, укључив и српског.“ Каже Тодоровић и додаје: „Повереница за заштиту равноправности предлаже државним органима да испитају уставност и законитост протеста грађана и организација против промигрантске политике која узнемирава српски народ. То је очигледан покушај притиска на државне органе с циљем забране сваког реаговања грађана на наведене проблеме. Штавише, изашла је изван оквира својих овлашћења и предложила насељавање миграната у слабије насељене крајеве Србије.“

О домаћој економској ситуацији Тодоровић каже: „Сведоци смо хвалоспева председника Србије и његових сарадника о тзв. златном добу српске економије. То је једна од највећих обмана српског грађанства, јер се ради о статистичким манипулацијама, полуинформацијама и дезинформацијама. Наиме, целовит и објективан приказ стања српске економије захтева анализу свих макроекономских показатеља, а не само појединих. Србија је у последњих седам година на зачељу економија земаља централне и источне Европе. Србији је неопходан нови економски модел.“

1 коментар

  1. Пуно национално и безбедоносно значајних питања без одговора Председника Републике и Владе Србије.
    Ни мени као народном посланику председница Владе Србије и ресорно надлежни министри нису одговорили на више питања која сам поставио у вези миграната у Србији, изузев што сам од подручних јавних тужилаштава добио непотпуне одговоре колико је правоснажно осуђених „странаца из држава одакле долази највише миграната“!?

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.