Скупо ћутање Томе Николића: Продао МИЛИОН ФЛАША КИНЕЗИМА по цени од 70 долара

Томислав Николић, бивши председник Србије, извозио је ракију шљивовицу, тзв. Томовачу, у Кину.

томовача
Тома и Томовача / Фото: Танјуг

Томислав Николић, бивши председник Србије, извозио је ракију шљивовицу, тзв. Томовачу, у Кину, сазнаје портал Српско уједињење. Према информацијама које је овом порталу доставило више високорангираних српских државних функционера, флаше су дистрибуиране у обичном, али и специјалном – луксузном паковању, са кожном амбалажом, преко фирме “Тргомен“, по цени од 70 долара!

Главни човек за ову операцију је Предраг Микић, који је био и саветник Томислава Николића за привреду у време док је обављао дужност председника државе.

Син Томислава Николића, досадашњи градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, није на одборничкој листи Српске напредне странке за предстојеће локалне изборе у том граду. Према нашим поузданим информацијама, које су, опет, потврђене од стране једног члана председништва Српске напредне странке, он ће нејвероватније бити наредни амбасадор Србије у Кини!

Други Николићев син, Бранислав, фудбалски је тренер у Кини, са платом од 35.000 долара месечно. У више наврата је доводио делегације кинеских привредника у Србију. Својевремено је једна кинеска компанија долазила и у Фудбалски клуб Црвену звезду са циљем улагања. Бранислав Николић је, иначе, супруг Милене Бачевић, која је ћерка Милана Бачевића, актуелног амбасадора Србије у Кини.

Томислав Николић је по истеку мандата председника Републике Србије, покушао да се још једном кандидује. Након што су органи Српске напредне странке кандидовали Александра Вучића, склопљен је дил двојице оснивача СНС-а. Николић је морао да се задовољи “утешном“ наградом – од маја 2017. године налази се на челу Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Kином.

У међувремену, држава је блокирала “чешљање“ послова Николићеве супруге Драгице у истоименој Фондацији. Уколико ова Фондација престане да ради, сагласно недавно измењеном Статуту, комплетна имовина биће пренета удружењу “Завет“ на чијем се челу налази, погађате – Драгица Николић!

Чиме је Томислав Николић све ово заслужио?

Српско уједињење