ОРГАНИЗУЈЕ СЕ АМЕРИЧКО ИЗДАЊЕ ЕВРОВИЗИЈЕ: Ово би могло да доведе САД на такмичење за најбољу песму Европе!

Прво издање америчке верзије „Евросонга“, „Песме Америке“, биће одржано крајем 2021. године, преноси Верајети. Организација америчког издања „Евровизије“ могла би да буде увод за долазак САД на такмичење за најбољу песму Европе.

америчка верзија евросонга
Фото: Printscreen

„Песма Америке“ (American Song Contest), чије је одржавање заказано за период божићних празника крајем следеће године, углавном ће задржати концепт и формат оригиналног такмичења које сваке године прати више од 200 милиона гледалаца.

Америци ће моћи да се представе солисти, дуети или групе до шест чланова, баш као и на „Песми Евровизије“, а моћи ће да изводе искључиво оригиналне песме које нису раније објављиване, преноси Верајети.

Формат, како је тренутно осмишљен, састојаће се од неколико квалификационих такмичења и полуфинала, а победник ће бити одабран у финалу које ће се емитовати у ударном термину.

Фото: Printscreen

Такмичаре из свих 50 америчких савезних држава ће одабрати „Академија песме Америке“ коју ће чинити амерички музички професионалци у сарадњи са публиком из сваке државе.

Полуфиналних емисија ће бити између 5 и 10, а победници ће се за награду такмичити у великом финалу.

Продуценти америчке Евровизије најавили су да ће ово бити нешто што америчка публика до сада није имала прилике да види.

Фото: Printscreen

„Време је да Америка искуси спектакл. Љубав према музици је универзална и прослава различитих жанрова и стилова помера границе и уједињује људе“ изјавио је извршни супервизор Евровизије, Мартин Остердал.

РТС