Није више могао да ћути! Ево шта удишу грађани Србије! (ВИДЕО)

У току разговора гост се дотакао и теме Ковид-19 пандемије и истакао да тренутно аеро загађење у оваквој ситуацији Србији представља дупли проблем.

аеро загађење
Миленко Јовановић

Дипломирани метеоролог, Миленко Јовановић, после 38 година пуног радног стажа и 17 година стажа у Агенцији за заштиту животне средине добио је отказ са места начелника за контролу ваздуха у Србији. Разлог је био потпуно невероватан – директор Агенције за заштиту животне средине, уручио му је отказ јер је Миленко урадио исправну дијагностику тренутног квалитета ваздуха у Србији.

По сведочењу Јовановића, директор је сам исправљао статистичке податке како би показао да је ниво штетних честица у ваздуху прихватљив, уместо да је ризичан. Он је истакао да је концентрација честица ПМ 2,5 И ПМ 10, у ваздуху, толико велика, да оставља озбиљне здравствене последице на целокупно становништво (респираторни проблеми, малигна обољења итд).

У току разговора гост се дотакао и теме Ковид-19 пандемије и истакао да тренутно аеро загађење у оваквој ситуацији Србији представља дупли проблем. Објаснио је да се у другим државама и европским престоницама тај проблем третира не због претеране бриге према људима него због огромних додатних трошкова лечења које би узроковао неквалитетан ваздух и загађена животна средина.

Шта се налази у ваздуху у Србији, који су градови најзагађенији, које последице имају грађани и шта може решити овај проблем – сазнајте гледајући емисију.

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.