„УРАДИЋУ СВЕ ДА ПРОШЛОСТ ОСТАВИМО У ПРОШЛОСТИ“ Овако Јаков Милатовић види односе Србије и Црне Горе

Залажем се за најбоље могуће односе са Србијом и са свим земљама Западног Балкана, рекао је данас по завршетку гласања сада већ сасвим сигурно нови председник Црне Горе Јаков Милатовић.

јаков милатовић
Црна Гора, избори 2023. / Фото: Страхиња Аћимовић, Танјуг

– Жао ми је што то у претходном периоду није било тако и мислим да ћу са позиције председника Црне Горе и, наравно и са Владом Црне Горе, урадити све да коначно прошлост ставимо у прошлост и да заиста заједнички градимо економски снажнију будућност на добробит свих грађана Црне Горе и Србије и свих осталих земаља Западног Балкана. Ја сам сигуран да је наша заједничка будућност пуноправно чланство у ЕУ – поручио је Милатовић.

Како је рекао, сигуран је да ће његова победа на изборима значити и „још један велики корак напред када је у питању помиренија Црна Гора, богата Црна Гора, праведнија Црна Гора и коначно Црна Гора свих нас“.

На питање да ли ће, уколико постане председник, променити нешто у односима са Србијом, Милатовић је одговорио да је приоритет број један за Црну Гору пуноправно чланство у ЕУ.

– Али увек када говорим о ЕУ ја говорим и о регионалним економским интеграцијама, мислим да ми овде у Црној Гори, али и шире на Западном Балкану коначно морамо да разумемо да је неодвојив део европских интеграција, да су то наше регионалне економске интеграције – рекао је Милатовић.

Лана Гедошевић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.