Ванредни „Политикон“: ПРОГОН улази у нову фазу! (ВИДЕО)

0

У ванредном „Политикону“ аутора и водитеља Данила Тврдишића гости су били: Игор Ивановић, писац и публициста, Игор Maринковић, уредник националног портала „Правда“ и Вељко Чупић уредник радија „Ведро“.

политикон
Три госта: Игор Ивановић, Игор Маринковић и Вељко Чупић

У емисији је отворена тема све веће медијске цензуре и прогона јавне речи која је кулминирала изрицањем судске пресуде двојици редовних професора Универзитета. Говорило се и о феномену навијања за хрватску репрезентацију и медијског пумпања ове патолошке појаве у Србији.

Да ли смо близу оружаног сценарија на КиМ и како разумети последње Вучићеве дефетистичке поруке? У емисији покренута и тема политичке позадине убиства адвоката Огњановића.

политикон
Игор Ивановић

Игор Ивановић је рекао да је у данашњој Србији најугроженија већинска популација, а да владају мањинске групе.

– Можете да кажете шта год хоћете против просечног Србина, против хришћанина, против породичног човека. Не дао вам Бог да кажете нешто против хомосексуалца.

политикон
Вељко Чупић и Игор Маринковић

Вељко Чупић је коментаришући убиство адвоката Драгослава Огњановића рекао да није реч о мафијашком обрачуну, како су неки медији представили, него о акцији страних служби. Он је рекао да је Огњановић био сарадник српских служби безбедности и радио у интересу земље.

– Његово убиство су организовале стране обавештајне службе, следеће ће бити убијен неки тужилац или судија – упозорио је Чупић додајући да је реч о планском изазивању хаоса као врсти притиска на Србију.

политикон
Водитељ емисије Данило Тврдишић

Koментаришући оптужбе на рачун власти Александра Вучића да постоји договор Београда и Приштине око насилне акције Албанаца против Срба на северу покрајине, Игор Маринковић је рекао да није немогуће да ова власт почини тако нешто али да су подједнако опасне и дефетистичке поруке које председник Србије шаље.

– Вучић је спреман на такав договор са Шиптарима, али је његова кривица и ако оваквим дефетистичким порукама настави да им даје благослов за напад на Србе – рекао је Маринковић.

Погледајте снимак целе емисије:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.