ВЕСИЋ НАМ ОТИМА БАЗЕН! Скандалозна цензура у свим јутарњим програмима – у живом преносу оптужио Горана Весића (ВИДЕО)

Урош Марковић из Спортског центра “Милан Гале Мушкатировић” постао је звезда друштвених мрежа, пошто је гостујући на два јутарња програма прозвао заменика градоначелника Горана Весића.

урош марковић
Урош Марковић / Фото: РТС Printscreen

Прво је на ТВ Пинк говорио о погодностима које базен на Дорћолу пружа, да би онда изговорио реченицу:

“Али постоји један проблем, уколико Весић Горан отме спортски центар…”, није успео да заврши реченицу.

Океј, други покушај, после инсистирања новинарке да се врате на то како базен функционише.

“Базен добро функционише, имамо доста посетилаца… али то ће трајати све док Весић Горан не отме…”, поново је прекинут Марковић.

Иста сцена десила се и на РТС-у.

“Немамо право да причамо о броју људи који долазе на базен и о бесплатним лежаљкама, у тренутку када Весић Горан жели да отме овај спортски центар”.

Поново је био прекинут.

Бастаћ: СНС хоће да нам отме спортски центар и поклони га сумњивим пријатељима

О чему се ради објаснио је председник општине Стари град Марко Бастаћ и поручио градским властима Београда да неће успети „да отму од грађана“ Спортски центар „Милан Гале Мушкатировић“, иако је већ направљен први корак ка томе.

„Можете да шаљете ваше батинаше и вашу полицију и да дођете кад год хоћете, али нећемо вам дозволити да уђете у овај спортски центар. Бранићемо га“, рекао је Бастаћ на конференцији за новинаре испред тог спортског центра на Дорћолу.

Он је поручио властима да могу и да га ухапсе ако желе, као и да „добро знају где живи јер га стално прате“. Према његовим речима, заменик градоначелника Београда Горан Весић и Српска напредна странка одлучили су да „отму спортски центар“ и „поклоне га разноразним сумњивим пријатељима из те странке“.

Фото: Н1 Printscreen

„Други сценарио је да се ту отвори пливачка академија и тениски терени поклоне (компанији) Фемили спорт, иако седам година нису платили ниједан рачун“, рекао је он.

Бастаћ је упитао како је могуће да Скупштина града Београда одлучи која правила важи за Стари град и Врачар и позове се на закон, а да то исто не важи за спортски центар на Новом Београду. Начелник општинске управе Стари град Андреј Белигар је рекао да је тај спортски центар јавно предузеће, чији је оснивач Општина Стари град и да је тако већ 15 година, али да градска власт намерава да га отме.

„Пре два дана на Скупштини града је на мала врата усвојена одлука о оснивању д.о.о ’25. мај – Милан Гале Мушкатировић'“, рекао је он и додао да Весић већ два месеца „спинује“ причу о лошем стању у спортском центру, иако је јасно да се у њему домаћински послује.

Директор спортског центра Душан Раичевић је навео да је дуг те установе у овој години 97 милиона динара али да је смањен за трећину у односу на 2017. годину. Према његовим речима, сви спортски центри имају проблем због енергетске неефикасности јер су рађени у ранијем периоду када се о томе није водило рачуна.

Он је навео да је спортском центру одузето управљање одмаралиштем „Дивчибаре“ као и да им се одузимају многобројна такмичења. Према његовим речима, „рак рана“ је уговор са тениским теренима који су у закупу компаније Фемили спорт.

„Када бисмо имали та средства, не бисмо имали никакве проблеме са дуговима“, рекао је он.

СНС: Руководство општине Стари град одговорно за милионски дуг базена

Заменик шефа одборника СНС у Скупштини Београда Радослав Марјановић оптужио је руководство општине Стари град да је одговорно што су комунални дугови Спортско-рекреативног центра „Милан Гале Мушкатировић“ нарасли на „више од милион евра“.

Марјановић је у писаној изјави навео да је „захваљујући политици председника те општине Марка Бастаћа, центар константно пропадао, није имао никакав план улагања и развоја и претворен је у трећеразредни комерцијални објекат који заобилазе велика спортска такмичења и коме прети потпуни финансијски колапс“.

Радослав Марјановић, одборничка група СНС у Скуптшини Београда

„О каквим се злоупотребама ради најбоље говори и чињеница да је општина дозволила да се заложи имовина базена, која иначе није општинска својина, зарад добијања кредита од 50 милиона динара којим је требало да се отплати део огромног дуга, међутим тај новац је потрошен на сумњиве јавне набавке и плаћање маркетиншких агенција које су ангажовали најближи сарадници председника општине“, навео је Марјановић у саопштењу.

Бета / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.