Путин не зна за дефанзиву – Душан Гујаничић (ВИДЕО)

Упркос успеху Запада да створи низ криза и жаришта на границама Русије Путин се успешно одупире таквим нападима и нема говора да се Русија налази у дефанзиви или повлачењу, сматра Душан Гујаничић са Института за политичке студије.

душан гујаничић
Душан Гујаничић

Коментаришући покушаје нове прозападне власти у Молдавији да изазове нову кризу у Придњестровљу захтевима на повлачење руских трупа, Гујаничић каже да је Молдавија толико сиромашна земља да нема капацитета за оружани сукоб са било ким, а понајмање са Русијом. Он сматра да је Белорусија успешно одбрањена и да се Запад помирио да је то питање које не може да се решава без Москве.

Он је објаснио зашто губитак дела територија Нагорно Карабаха није геополитички пораз Русије и зашто Јермени нису добили подршку у овом рату.

Гујаничић се посебно осврнуо на понашање Турске која постаје регионални хегемон указујући да нема проблема на Кавказу, Балкану и Блиском Истоку у који Турска није уплетена. Он је објаснио компликоване односе Турске са Русијом и тачке сукоба интереса две земље.

Белорусија је успешно одбрањена: Душан Гујаничић

Гујаничић коментарише и кризу Запада, односе унутар Европске уније, безбедносно стање у Француској, као и стање на Блакану међу бившим републикама СФРЈ.

– Хрватска се налази у економској и демографској катастрофи – каже Гујаничић додајући да се Србија упркос свим поразима 90-их показала много жилавија од осталих република некадашње Југославије.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.