РУСКИ АНАЛИТИЧАР ЛЕОНИД САВИН: Србија треба да затражи веће руско присуство, и да се спрема да узме Косово назад (ВИДЕО)

0

– Ако Србија хоће да призна Косово, то ће Русију довести пред веома тежак избор. Јер, Русија званично заступа политику немешања, па ако то буде званична позиција Србије, зашто би се Русија противила таквој одлуци? – рекао је Леонид Савин у емисији „РасПравда“.

леонид савин
Леонид Савин

Гост нове епизоде емисије „РасПравда“ био је руски геополитички аналитичар и директор администрације Евроазијског покрета из Москве Леонид Савин. Савин је говорио о геополитичкој ситуацији у свету, украјинској кризи, политичкој ситуацији у Русији, односима Русије и Србије, Путиновом односу према председнику Вучићу и другим актуелним темама.

– Србија пре свега треба да затражи веће руско присуство, и да се спрема да узме Косово назад јер ће се створити околности за то. Погледајте, пре пет година нико у Русији не би ни помислио да Крим може поново да буде руски, али су одређене украјинске групе, подржане од стране САД и Запада, на основу својих погрешних идеја створили погодну ситуацију. Зато мислим да Срби морају да буду спремни –рекао је Савин коментаришући могућа решења за Косово и Метохију.

Коментаришући могућност да Србија призна нелегалну независност Косова, Савин је рекао да би то довело Русију у незгодан положај.

– Ако Србија хоће да призна Косово, то ће Русију довести пред веома тежак избор. Јер, Русија званично заступа политику немешања, па ако то буде званична позиција Србије, зашто би се Русија противила таквој одлуци? – упитао је он.

Савин је објаснио да се у српским медијима ствара погрешна слика о односима Путина и Вучића и да мисли да Путин нема велико поверење у председника Србије.

леонид савин
Леонид Савин у разговору с водитељем Миодрагом Зарковићем

Савин је боравио неколико дана у Београду поводом оснивања српског представништва Евроазијског покрета. Савин је, уз Александра Дугина, аутор књиге “Мрежни ратови”, а америчком неоружаном рату против других држава, која је доживела велики успех у Србији. Taкође се у Србији може набавити и Савинову књига “Од шерифа до терористе”.

Погледајте целу емисију:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.