Харадинај: Спремни да укинемо таксе, али ОВО ЈЕ УСЛОВ

Приштина — Такозвани премијер косовских привремених институција Рамуш Харадинај изјавио је да је влада Косова спремна да привремено укине таксу на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

рамуш харадинај
Рамуш Харадинај / Фозо: Ваљдрин Ћемај, ЕПА / ЕФЕ

Такозвани премијер косовских привремених институција Рамуш Харадинај изјавио је да је влада Косова спремна да привремено укине таксу на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

Међутим, Харадинај је казао да су спремни то да ураде уз међународне гаранције за потписивање коначног споразума који ће резултирати признањем Косова.

Он је на Фејсбуку написао да ће таксе и даље бити на снази „докле год имамо сугестије за неуспешне састанке, без циља и јасно утврђених рокова, без усаглашених уговора, без међународних гаранција да ће се потписати коначни споразум који за резултат има признање“.

„Дубоко сам убеђен у могућност постизања свеобухватног правно обавезујућег споразума са Србијом који ће за резултат имати признање. Ми интензивно радимо на коначном уговору, коначном споразуму, за шта смо предали ‘велику књигу’ о поглављима и нацрт споразума“, казао је Харадинај.

Такозвани косовски премијер пише да су све то радили са циљем да би, кад седну са представницима Србије, имали одржив материјал, са чињеницама и аргументима.

„Успостављање таксе на производе из Србије нема за циљ ометање и пролонгирање постизања коначног правно обавезујућег споразум са Србијом који за резултат има признање. Напротив, влада Косова је спремна да привремено укине таксу само после међународних гаранција да ће се сести и потписати коначни споразум који ће резултирати обостраним признањем“, написао је Харадинај на Фејсбуку.

Харадинај: „Дубоко сам убеђен у могућност постизања свеобухватног правно обавезујућег споразума са Србијом који ће за резултат имати признање. Ми интензивно радимо на коначном уговору, коначном споразуму, за шта смо предали ‘велику књигу’ о поглављима и нацрт споразума“.

Према његовим речима, гаранција значи да постоји усаглашени уговор у принципу и да се очекује само потписивање тог споразума, који ће резултирати признањем.

Бета

1 коментар

  1. Г. Харадинај, лепо је то што хоћеш да нам укинеш таксе, још само да нам вратиш наше Косово и Метохију. Окупатору један!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.